h

Tweede oplichter studentenkamers Utrecht

14 januari 2010

Tweede oplichter studentenkamers Utrecht

In Utrecht is deze week een tweede geval van fraude met kamerverhuur aan het licht gekomen. Eerder deze week bleek dat een groot aantal studenten was opgelicht door het bedrijf @Home Housing. Nu blijkt dat kamerverhuurbedrijf Immo Woon Groep zich schuldig maakt aan dezelfde malafide praktijken.

hmv

Immo Woon Groep heeft dezelfde werkwijze als @Home Housing, en het vermoeden is dat dezelfde mensen hier achter zitten. Studenten krijgen bericht dat ze de kamer toegewezen krijgen als ze binnen enkele dagen de huur en borg naar de verhuurder overmaken. Vervolgens horen ze er niets meer van.
Woningcorporatie Mitros is de daadwerkelijke eigenaar van de panden en heeft laten weten dat in beide gevallen de fraudeurs de sleutels bleken te hebben. Hoe dat kan is onduidelijk.

De politie onderzoekt de zaak en Mitros vreest dat nog meer van zulke praktijken aan het licht komen. "Dit is misschien pas het topje van de ijsberg"

Op de speciale website, www.melkpunt.nl van ROOD, de jongeren afdeling van de SP, kunnen studenten huisjesmelkers nomineren voor huisjemelker van het jaar. Tevens staat daar meer informatie over wat je kan doen en is er een lijst van panden waarvan bekend is dat de eigenaar een huisjes melker is.

U bent hier