h

Buurten in de Staatsliedenbuurt

12 februari 2010

Buurten in de Staatsliedenbuurt

Afgelopen dinsdagavond is een groep actieve SP-ers weer de straat op gegaan om te Buurten in de Buurt. Dit keer was de Staatsliedenbuurt aan de beurt. Ondanks de sneeuw en de kou belden de SP-ers aan bij huizen in verschillende straten in de buurt om te vragen hoe het is om daar te wonen.

staatsliedenbuurt

De reacties waren op het bezoek waren erg positief! Zeker omdat de SP ook met dit winterse weer op straat te vinden is om met de bewoners te praten. "Jullie hebben mijn stem. Jullie zijn de enige die ik tegenkom of buiten zie, en een duidelijke mening hebben over sloop en renovatie.". "Wat goed dat jullie met dit weer alsnog langskomen. Knap! Zet 'm op".

Er werd over van alles en nog wat gesproken. En regelmatig kwam de sloop van goede sociale huurwoningen ter sprake. De SP is daar al jaren heel erg duidelijke in: sloop van goede sociale huurwoningen is kapitaal vernietiging en het is asociaal tegenover de bewoners die onder het mom van "terugkeergarantie" uit hun huis gezet worden. Er zijn genoeg alternatieven. Daarom pleit de SP Utrecht al jaren voor renovatie van deze woningen!

Lees hier alles over slopen en renoveren!

U bent hier