h

De SP tourkaravaan in Utrecht

23 februari 2010

De SP tourkaravaan in Utrecht

Voor de gemeenteraadsverkiezingen (en dankzij de egotrips van Balkenende en Bos, inmiddels ook alvast voor de landelijke verkiezingen) is de SP fractie op tournee door Nederland. Vanochtend stopte de rood-witte karavaan voor winkelcentrum Kanaleneiland. De SP kamerleden gingen samen met Utrechtse kandidaten de straat op en de huizen langs om de Utrechters te spreken over wat hen bezighoudt.

Veel bewoners van Kanaleneiland maken zich zorgen over de sloopplannen en de hoeveelheid betaalbare sociale woningbouw die er na eventuele sloop in de wijk terugkomt.  De SP is tegen de sloop. Het is vele malen goedkoper en bovendien beter voor het milieu om de bestande gebouwen te renoveren. Het is namelijk van groot belang dat er voldoende betaalbare woonruimte in de stad blijft. Al helemaal in tijden van dreigende werkeloosheid.

Kant: "Werken aan de sociale wederopbouw"


Video: Een korte samenvatting van de toespraak

Agnes Kant sprak  nadat de tour door de wijk getrokken was de mensen voor het winkelcentrum toe. Kant benadrukte dat een stem voor de SP een zekere keuze is voor een sociaal, menselijk Nederland. Een keuze "om geen dure straaljagers aan te schaffen en te stoppen met de bezuinigingen op politie. Een keuze om niet te bezuinigen op zorg- en verpleeghuizen, maar te stoppen met de villa-subsidie."

De SP is onmisbaar in het lands- en stadsbestuur omdat alleen de SP het sociale belang voorop stelt. Zo is een stem op de SP op 3 maart, een stem waar je op 4 maart ook nog iets aan hebt.

U bent hier