h

Campagne GR 2010

 

5 juni 2010

SP onbetwiste koopkrachtkampioen

De SP is vanaf vandaag de onbetwiste koopkrachtkampioen van Nederland. De voorstellen in het SP-verkiezingsprogramma pakken veel beter uit dan de plannen van rechts. Ook vergeleken met de programma's van GroenLinks en PvdA scoort de SP sterker.

Lees verder
4 juni 2010

Feestelijk slot campagne in café Flitz

Kom woensdag 9 juni met de SP Utrecht de campagne voor de Tweede Kamerverkiezingen feestelijk afsluiten in café Flitz (rozenstraat 15, Utrecht). In de feestzaal van dit gezellige café zij we vanaf 21:00 aanwezig, om met zijn allen de uitslag te bekijken en alle mensen te bedanken die zich voor de SP Utrecht hebben ingezet.

Lees verder
25 mei 2010

Grote schoonmaak in Utrecht is begonnen

img_33842

Vandaag start de SP in heel Nederland met een grote schoonmaak. Vanochtend stond de SP op veel grote station sponsen en flyers uit te delen om te laten zien dat het beter en socialer kan en moet in Nederland.

Ook in Utrecht stond een grote groep SP-ers bij het centraal station. Binnen twee uur werden er meer dan 5000 sponzen uitgedeeld aan de reizigers om te laten weten dat het roer om moet en de boel eens goed opgeschoond gaat worden.

Lees verder
22 mei 2010

Utrechtse studenten laten zich niet uitkleden

stufi-5

Na de komende verkiezingen willen veel partijen, waaronder D66, GroenLinks, PvdA en VVD, de studiefinanciering voor studenten afschaffen. Rood, jong in de SP, vind dit een asociale maatregel en  is daar dus faliekant tegen. Zij willen niet dat de studenten in Utrecht en in de rest van het land letterlijk en figuurlijk uitgekleed worden. Daarom voerden ze vandaag actie op de Oudegracht in Utrecht.

Lees verder
22 mei 2010

SP in heel Utrecht te vinden

campagne

De campagne voor de Tweede Kamer verkiezingen is inmiddels begonnen. De SP is normaal gesproken al regelmatig op verschillende punten in de stad te vinden. En nu zijn we werkelijk overal. Met een kraam op de stadhuisbrug op weekmarkten in de wijken, op de Utrechtse Bazaar, Buurten in de Buurt, bij debatten, lezingen en op nog veel meer plekken.

Lees verder
5 maart 2010

Uitslagendebat: SP zal alle voorstellen voor een socialer Utrecht steunen

Vandaag vond in het stadhuis het zogenaamde 'duidingsdebat' plaats. Alle fractievoorzitters geven daarin hun mening over de gevolgen van de verkiezingsuitslag. SP-fractievoorzitter Tim Schipper beloofde steun aan alle voorstellen die Utrecht socialer maken en wees op de raadsmeerderheid die er is voor een ander beleid op luchtkwaliteit en sloop van sociale huurwoningen. Ook vindt de SP dat een nieuw college niet moet verzuipen in de eigen ambitie en vooral eerst moet doen wat nodig is voor de mensen in de stad. Hieronder de volledige tekst van Tim's bijdrage.

Lees verder
4 maart 2010

SP stemmers bedankt

Natuurlijk bedanken we de duizenden SP stemmers. Bedankt voor het vertrouwen dat u gisteren heeft uitgesproken in de SP afdeling Utrecht. Vanwege de tegenvallende uitslag zullen we de komende vier jaar met een iets kleinere fractie verder moeten. Dat is even slikken en weer door gaan. Want naar voorbeeld van het gedicht van Karel Glastra van Loon, gaan SP-ers "niet mokkend aan de kant staan."

Lees verder
3 maart 2010

Stem vandaag sociaal

Het is 3 maart, vandaag kunt u kiezen voor een sociale toekomst voor Utrecht. Een toekomst waarin we samen aan de slag gaan. JIJ, IK, WIJ.

Vandaag kunt u laten weten dat u wilt dat er een einde komt aan de afbraak van de sociale woningbouw en een begin wordt gemaakt met het renoveren ervan. U laat weten dat straks gewerkt moet gaat worden aan goede buurtvoorzieningen, goede thuiszorg, een schone lucht, veilige wijken waar overlast wordt voorkomen en dat er een einde komt aan de verspilling van miljoenen euro's voor het prestige van bestuurders. Utrecht is een stad waarin iedereen belangrijk is.

Lees verder
2 maart 2010

Column: D66 schrijft mooie pamfletten

Op 4 oktober 2007 lag een amendement (2007/A033) van de SP voor om eerst cultuur-historisch onderzoek naar de woningen van "het kleine wijk" af te wachten. Er moest geen sloopvergunning worden verleend. Tegen dit amendement stemde onder andere D66.

Op 19 november 2009 lag een amendement (2009/A060) van de SP voor om het 'gebiedsplan de Gagel' in te trekken wegens gebrek aan steun onder de bevolking. Tegen dit amendement stemde onder andere:  D66...

Lees verder
2 maart 2010

Huisjesmelkers Utrecht kunnen nog steeds hun gang gaan

Gisteren werd in Utrecht, door ROOD, jong in de SP en USF studentenbelangen, weer de jaarlijkse Huisjesmelkers van het Jaar prijs uitgereikt. Of beter gezegd: doordat de gedupeerde studenten bang zijn voor verbale en fysieke intimidatie van de mensen van wie ze een kamer huren, is de prijs in bewaring gegeven van wethouder Bosch.

Lees verder

Pagina's

U bent hier