h

Utrechtse studenten laten zich niet uitkleden

22 mei 2010

Utrechtse studenten laten zich niet uitkleden

stufi-5

Na de komende verkiezingen willen veel partijen, waaronder D66, GroenLinks, PvdA en VVD, de studiefinanciering voor studenten afschaffen. Rood, jong in de SP, vind dit een asociale maatregel en  is daar dus faliekant tegen. Zij willen niet dat de studenten in Utrecht en in de rest van het land letterlijk en figuurlijk uitgekleed worden. Daarom voerden ze vandaag actie op de Oudegracht in Utrecht.

stufi-1

Onder het mom van "laat je niet uitkleden" anders kun je "fluiten naar je stufi" werd vandaag de vuile was van de verschillende partijen buiten gehangen. Hoe je het ook wend of keert en met welke lapmiddelen de verschillende partijen ook aan komen zetten: het afschaffen van de studiefinanciering en het invoeren van een leenstelsel is asociaal.

stufi-2

De Landelijke Studentenvakbond deed namelijk onderzoek  naar de gevolgen van het afschaffen van de studiefinanciering. Hieruit blijkt dat als de basisbeurs wordt afgeschaft, minstens 20 % van de studenten stopt met studeren  en dat 42% van de MBO?ers en scholieren niet meer gaat studeren. Studeren lijkt hiermee weer een voorrecht van de rijken te worden.

stufi-4

Door het uitdelen van fluitjes met daarop de tekst "Wil je fluiten naar je STUFI?" vraagt ROOD aandacht voor dit probleem. Studeren zou voor iedereen moeten zijn. Het is namelijk de basis van een welvarende maatschappij en is noodzakelijk voor de toekomst van Nederland.

stufi-3

Kijk HIER voor meer info.

U bent hier