h

'Geen sloop huurwoningen zonder instemming bewoners'

23 februari 2010

'Geen sloop huurwoningen zonder instemming bewoners'

De hele week voert SP Utrecht voor de publieke zaak. Wat onmisbaar is, regel je samen. Vandaag kreeg de afdeling ondersteuning vanuit de Tweede Kamer. Agnes Kant en vele andere kamerleden kwamen naar Kanaleneiland om de voorwaarden te presenteren wanneer er gesloopt mag worden. Belangrijkste voorwaarde is dat zonder instemming van de bewoners er geen sloop komt.

Agnes Kant presenteert de slooplat voor Utrecht  

Agnes Kant presenteert de slooplat voor Utrecht

Woningcorporaties en gemeentebesturen besluiten veel te makkelijk om betaalbare huurwoningen te slopen. Agnes Kant: ?De wachtlijsten voor deze huurwoningen zijn vooral in de stedelijke gebieden nog steeds huizenhoog. Huizen die slecht zijn, moeten worden gerenoveerd. Pas als woningen bouwtechnisch niet meer te redden zijn, is sloop een optie.? Kant introduceerde een slooplat tijdens de SP on Tour campagne in Utrecht.

SP-lijsttrekker in Utrecht Tim Schipper vertelt over de anti-sloopacties van de SP-afdeling in Utrecht  

SP-lijsttrekker in Utrecht Tim Schipper vertelt over de anti-sloopacties van de SP-afdeling in Utrecht

De slooplat van de SP bestaat onder andere uit de volgende eisen. Kant: ?Minimaal 70% van de bewoners van flatgebouwen en andere wooncomplexen moeten instemmen met de sloop van hun woning. Anders mag de sloop niet doorgaan. De woningcorporatie moet echt geen huurders meer kunnen vinden voor de te slopen woningen, de wachtlijsten voor een sociale huurwoning mogen door de sloop niet groeien en de te slopen woningen moeten aantoonbaar bouwtechnisch van slechte kwaliteit zijn.? De SP-Utrecht voert al langer actie tegen de sloop van betaalbare huurwoningen in Kanaleneiland.

Meer over "Langs de slooplat" vind je hier

Woensdag staan we om 16.00 uur op het busstation voor beter openbaar vervoer in Utrecht.
Meer over de "Week van de publieke zaak vind je hier.

U bent hier