h

Ondanks grote protesten: bomen 24 oktoberplein gekapt

25 februari 2010

Ondanks grote protesten: bomen 24 oktoberplein gekapt

Ondanks de jarenlange protesten uit de stad en tot groot ongenoegen van de bewoners uit Oog in Al, Transwijk en Kanaleneiland is de gemeente Utrecht deze week begonnen met het kappen van de bomen op het 24 oktoberplein. Doel van de gemeente is om daar uiteindelijk een fly-over de stad in te maken. Dit om sneller meer auto's de stad in te laten.Wat natuurlijk een verslechtering van de luchtkwaliteit betekend en slecht is voor de gezondheid van de burgers in Utrecht.

bomenkap-oktoberplein-1

Echter: de definitieve kogel is nog niet door de kerk. Nog steeds is niet helemaal zeker dat die Fly-over er ook daadwerkelijk komt. De definitieve vergunningen zijn nog niet verleend.De SP vind het daarom onzin dat deze bomen gekapt moesten worden.

bomenkap-oktoberplein-3

De SP protesteert al jaren tegen deze fly-over en tegen de bomenkap. De fly-over zorgt voor meer auto's en dus meer luchtvervuiling in de stad. Terwijl de stad al erg vervuild is! SP vindt dat meer moet worden ingezet op openbaar vervoer. Daar zou de gemeente in moeten investeren. Dat maakt meteen die fly-over overbodig.

Ook lijkt het de SP volkomen zinloos om bomen te kappen als nog niet helemaal zeker is dat ze ook echt weg moeten. Dat is zonde van het schaarse groen hier in de stad.

Dus: Kappen met kappen!

U bent hier