h

Overwinning voor bezetters universiteit

3 februari 2010

Overwinning voor bezetters universiteit

Studenten voor bestuursgebouw Universiteit, februari 2010

Het universiteitsbestuur heeft twee eisen van de studenten ingewilligd. Sinds maandag bezetten enkele studenten het bestuursgebouw van de Universiteit. Het college heeft gezegd dat zij zich tegen de afschaffing van de basisbeurs zal uitspreken plus dat er tijdelijk weer een papieren versie komt van het Ublad. Of het papieren Ublad helemaal terugkomt is nog onduidelijk.

De SP is blij met deze toezeggingen van het college van bestuur van de universiteit. De bezetting van het bestuursgebouw geeft aan dat er onder studenten wel degelijk een bereidheid is om het hoger onderwijs toegankelijk te houden voor iedereen. Mochten er toch plannen komen om de basisbeurs af te schaffen, dan kan dit rekenen op veel verzet van studenten en de SP.

De SP is de enige partij die de acties in de verschillende steden heeft gesteund en zal dat bij eventuele toekomstige acties weer doen. Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid van de SP: "Het is geweldig om deze strijdbare studenten te zien opkomen voor goed en toegankelijk hoger onderwijs. Minister Plasterk moet juist investeren in het hoger onderwijs, in plaats van het af te breken. Daarom zeg ik tegen Plasterk: Investeer of treed af."

Teken hier de petitie om de studiefinanciering te behouden. (niet meer online)

U bent hier