h

Steun de actievoerende studenten!

2 februari 2010

Steun de actievoerende studenten!

Sinds maandagochtend 7.00 uur wordt het bestuursgebouw van de Universiteit bezet. De toegankelijkheid van het hoger onderwijs staat namelijk op het spel. De plannen zijn dat er voor 20% wordt bezuinigd op het hoger onderwijs. De basisbeurs staat op de tocht. PvdA, D66 en VVD zijn openlijk voor afschaffing. Het CDA twijfelt en zelfs voor Groenlinks is afschaffing van het huidige stelsel bespreekbaar. Door de dreigende afschaffing van de basisbeurs wordt het hoger onderwijs voor grote groepen onbereikbaar.

De SP en de jongeren van ROOD ondersteunen de bezettingsactie in Utrecht. Gelukkig is de SP niet de enige die de studenten steunt. Inmiddels hebben ook de LSVb en Abvakabo FNV hun steun uitgesproken. Hiermee trekken de bond van studenten en de vakbond van docenten en overig personeel samen op. Omdat de bezuinigingen niet alleen studenten maar ook het personeel zullen raken vindt de SP dit een goede ontwikkeling: samen sta je sterk.

UPDATE  12.53 uur: Uit solidariteit met de actievoerende studenten vindt vanmiddag om 14.15 uur een lawaaidemonstratie plaats op de stoep van het bestuursgebouw, (zie de kaart).

Om 15.00 uur zullen er toespraken zijn van Gerard Oosterwijk van de LSVb, Marieke van den Berg van de ABVAKABO FNV en Jasper van Dijk, Tweede Kamerlid SP

Steun de studenten en teken de online-petitie hier

U bent hier