h

Buurten in de buurt in de kop van Lombok

1 maart 2010

Buurten in de buurt in de kop van Lombok

Afgelopen week zijn we met een groep SP-ers weer de wijk in getrokken om huis aan huis met mensen te praten over hun buurt. Dit keer gingen we Buurten in de Buurt in de kop van Lombok.

lombok

De mensen die in de kop van Lombok wonen zijn erg blij met de buurt. Ze vinden het over het algemeen erg gezellig, vinden het leuk om tussen allerlei culturen te wonen, zijn blij met alle winkeltjes op de kanaalstraat en willen onder geen beding ergens anders in de stad wonen.

De dingen die mensen verbeterd willen zien, gaan vaak over het verkeer. Mensen ergeren zich aan auto's die dubbel geparkeerd staan of midden op straat staan te laden en lossen en het verkeer ophouden. Vooral in de Kanaalstraat. Een veel gehoord geluid is dat de politie daar niets aan doet.

Ook vertelden veel mensen dat er erg veel fietsen gestolen worden. En dat ze daarom meer politie op straat zouden willen zien.

De SP heeft net een onderzoek gepubliceerd over de politie "De agent in Utrecht aan het woord". Daarin staan aanbevelingen om Lombok en andere wijken nog veiliger en leefbaarder te maken.

U bent hier