h

Overwinning voor de stakende vuilnismannen

17 mei 2010

Overwinning voor de stakende vuilnismannen

De SP is blij dat de vuilnismannen, straatvegers en toezichthouders een betere CAO hebben afgedwongen door hun staking. Afgesproken is dat de stadsreinigers dit jaar een loonsverhoging van 1,5% krijgen. Daarnaast ontvangen zij een hogere eindejaarsuitkering.

SP-Tweede Kamerlid Sadet Karabulut: "Zekerheid in crisistijd is wat deze mensen verdienen. Het is juist nu belangrijk dat werknemers hun koopkracht behouden en zekerheid krijgen over hun baan."

De afgelopen week hebben de stapels afval in Amsterdam en Utrecht bewezen hoe belangrijk het schoon en leefbaar houden van steden is. Dat bleek ook uit de vele positieve reacties die de stadsreinigers ontvangen van het publiek. "We zien dat na de schoonmakers, ook de stadsreinigers de strijd voor betere arbeidsvoorwaarden hebben gewonnen. Nederland heeft er duidelijk genoeg van dat werknemers die belangrijke maatschappelijke taken verrichten worden uitgeknepen door hun werkgevers. Eerlijk werk voor eerlijk loon moet voortaan het uitgangspunt zijn", aldus Karabulut.

U bent hier