h

SP opent arbeidsbureau voor ouderen

1 mei 2010

SP opent arbeidsbureau voor ouderen

arbeidsbureauOp 1 mei, de dag van de arbeid, opende de SP in Utrecht een arbeidsbureau voor ouderen. Iedereen die ouder is dan 65 jaar, of denkt dat ooit te worden, kon zich inschrijven. Dit als protest tegen de plannen van verschillende politieke partijen om de AOW leeftijd te verhogen naar 67 jaar.

Ouderen worden door deze plannen namelijk gedwongen om 2 jaar langer door te werken. Dit terwijl er op dit moment praktisch al geen werk is voor mensen tussen de 60 en de 65 jaar.

Er zijn bijna 1 miljoen mensen in Nederland die willen werken maar geen baan kunnen vinden. Vooral voor werklozen tussen de 50 en 65 is het erg lastig om nog aan het werk te komen. Van de 64-jarigen werkt nog maar 13%. De SP vind dat we eerst deze groep mensen aan het werk moeten helpen, dat zorgt voor genoeg arbeidskrachten in de toekomst.

arbeidsbureau-3

 

De mensen die zich inschreven aan het loket op de Stadhuisbrug in Utrecht kregen te horen dat ze tot hun 67 jaar verplicht werden om te blijven solliciteren, dat ze geen baangarantie kregen en dat, tot die tijd, hun AOW wordt afgepakt. Het winkelend publiek in Utrecht vond, net als de SP, deze maatregel: ongewenst, onnodig en vooral asociaal.

arbeidsbureau-7

 

De groeiende groep 65-plussers zorgen er voor dat de inkomsten uit belastingen over pensioenen fors zullen stijgen. Die belastinginkomsten zijn voldoende om het stijgende aantal AOW-uitkeringen te betalen. Dat is iets wat door velen is onderzocht en erkend, waaronder het CPB, het rekencentrum van de regering zelf.

De regering wil 4 miljard besparen. Maar er zijn nu ruim 650.000 55-plussers afhankelijk van een arbeidsongeschiktheid of werkloosheidsuitkering. Als de AOW-leeftijd verhoogd wordt naar 67 moeten deze uitkeringen ook 2 jaar langer worden betaald.

arbeidsbureau-6SP-ers in actie tegen de verhoging van de AOW Leeftijd.

 

Op veel meer plaatsen werd vandaag door de SP "de dag van de arbeid en AOW" gevierd. O.a. in: Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Oude-Pekela, Heerenveen, Assen, Nijmegen, Amersfoort, Haarlem, Den Helder, Breda, Tilburg, Eindhoven, Oss, Heerlen, Schiedam, Zaandstad, Zoetermeer, Leiden, Rheden, Arnhem, Hengelo, Enschede, Delft, Oosterhout, Zutphen, Veenendaal, Dordrecht.

Voor meer informatie kijk op: 65 blijft 65!

U bent hier