h

Utrechtse SP-er wint De Solidariteitsprijs 2010

18 mei 2010

Utrechtse SP-er wint De Solidariteitsprijs 2010

Het Utrechtse SP-gemeenteraadslid en kaderlid bij FNV Spoor, Michel Eggermont, heeft op 17 mei van het Schoonmakersparlement de solidariteitsprijs 2010 in ontvangst genomen voor zijn inzet tijdens de 9 weken durende schoonmaakstaking van februari t/m april 2010.
 
solidariteitsprijs-20100517 Michel Eggermont: "Ik ben er erg trots op dat ik deze prijs heb mogen ontvangen. Juist als mensen in actie komen, en zeker als dit langer duurt, is het organiseren van concrete solidariteit van belang. Dit wordt heel erg gewaardeerd."

"Het krijgen van een prijs is eigenlijk ook een opdracht. In het onderschrift van de prijs staat onder andere: "de prijs is tegelijkertijd een uitdaging om die inspanningen tot nog grotere successen te laten leiden voor een betere toekomst, nu, later, hier en overal." Ik hoop dat ik anderen kan inspireren om ook hun solidariteit concreet vorm te geven."

"Binnen Utrecht verdient de kadergroep van de GVU wat dat betreft een pluim. Vorige week leek het erop dat GVU-personeel zou worden ingezet om de staking van de reinigingsdienst te breken. Dit is voorkomen doordat de GVU-kadergroep deze activiteit als "besmet werk" bestempelde. Hiermee hebben ze een bijdrage geleverd aan het versnellen van een oplossing in het conflict van de gemeenteambtenaren."

 

U bent hier