h

Utrechtse studenten beroofd

19 mei 2010

Utrechtse studenten beroofd

stufi-dieven

Gisteren hebben 'stufidieven' Alexander P., Job C., Mark R. en Femke H. studenten in Utrecht beroofd van hun studiebeurs. In de collegezalen van de Universiteit Utrecht hebben de politieke leiders, verkleed als boeven, collegezalen overvallen en de studiefinanciering van studenten afgepakt.

De actie is een initiatief van ROOD, jong in de SP. D66, PvdA, VVD en GroenLinks willen allemaal de studiefinanciering afschaffen. Met deze actie willen we duidelijk maken dat studenten op 9 juni de keuze hebben: of ze laten zich beroven van hun stufi, of ze stemmen SP. Dat is de enige partij die er voor kan zorgen dat de basisbeurs behouden blijft', aldus Cindy van Rooijen namens ROOD.

stufi

De Landelijke Studentenvakbond deed onderzoek  naar de gevolgen van het afschaffen van de Studiebeurs. Hieruit blijkt dat als de basisbeurs wordt afgeschaft, minstens 20 % van de studenten stopt met studeren  en dat 42% van de MBO'ers en scholieren niet meer gaat studeren. Studeren lijkt hiermee weer een voorrecht van de rijken te worden. De SP vind dit een slechte ontwikkeling en ondersteunt daarom deze actie van harte.

Kijk HIER voor meer info.

U bent hier