h

Voorjaarsnota: successen SP en toch gemengde gevoelens

2 juli 2010

Voorjaarsnota: successen SP en toch gemengde gevoelens

De SP-fractie kijkt met gemengde gevoelens terug op de marathonzitting van de gemeenteraad op 1 juli, waarin de Voorjaarsnota 2010 en de Jaarrekening 2009 werden besproken. Ontevreden kunnen we onmogelijk zijn: op 3 van de 6 moties die de SP had voorbereid, kwam het college met toezeggingen, de SP-motie over transparantie van de begroting / verantwoording kreeg unanieme steun van de raad. Een door de SP geinitieerd amendement over het oormerken van AWBZ-gelden haalde het ook. Wonderlijk genoeg wisten we dat al voordat de raadsvergadering begon.

Poppenkast

En dat gold ook voor onze motie om niet te stoppen met de ongediertebestrijding, al kostte het nog wel moeite om het college te overtuigen dat het tarief voorlopig niet mag worden verhoogd. De toezeggingen van het college kwamen op vragen van SP en GroenLinks over de toegankelijkheid van de Rabobrug voor mensen met een beperking en de toekomst van de Milieupunten.

Toch gemengde gevoelens, want de klucht rond het voortijdige persbericht maakte het hele debat al vooraf tot een schijnvertoning, ons voorstel om ook de WMO-gelden te oormerken kreeg geen steun van de partijen die wel de Kantwetten hadden gesteund, zoals de PvdA. En natuurlijk blijft de zeer wankele financiele onderbouwing van de collegeplannen een groot punt van zorg. Wordt vervolgd bij de begrotingsbehandeling in november.

U bent hier