h

TNT speelt dubbel spel. SP houdt poortactie

24 september 2010

TNT speelt dubbel spel. SP houdt poortactie

Leden van de SP afdelingen Utrecht en Nieuwegein hebben vanochtend een poortactie gehouden bij het TNT-sorteercentrum in Nieuwegein. Ook bij de andere sorteercentra heeft de SP soortgelijke acties georganiseerd om de TNT-ers te laten weten dat de SP hen steunt in hun strijd voor werkbehoud.

Gisteren werd bekend dat meer dan 50 werknemers bij de sorteercentra per 1 oktober op straat staan. TNT speelt hier dubbelspel. Aan de ene kant werven ze nieuwe flexibele werknemers en zeggen ze tegen bonden en de media dat ze serieus onderzoeken hoe het aantal ontslagen te verminderen. Maar aan de andere kant vliegen de mensen er gewoon uit.

Uit de gesprekken met de werknemers van het sorteercentrum in Nieuwegein werd duidelijk dat ook hier mensen hun ontslagbrief hebben ontvangen. SP Utrecht vindt het belangrijk om, juist als werkgevers het ene ding zeggen, maar het andere doen, de werknemers te laten weten dat ze niet alleen staan in hun strijd.

Dat ze door moeten gaan om zo de druk op vakbonden en werkgevers te houden.

Dit is de enige strategie om het aantal ontslagen tot een minimum, liefst nul, te beperken.

U bent hier