h

Volharding SP beloond: Utrechts huurteam van start

2 september 2010

Volharding SP beloond: Utrechts huurteam van start

Een jaar of vijf nadat de SP erover begon, is er vanaf vandaag ook in Utrecht eindelijk een huurteam, dat kamerbewoners helpt en adviseert bij problemen rond de huurprijs en ander ongewenst verhuurdersgedrag.

Dat dit hard nodig is, blijkt uit het gemak waarmee onze jongeren van ROOD steeds weer een huisjesmelker van het jaar kunnen vinden en de vele meldingen die we nog altijd binnenkrijgen over wantoestanden bij de kamerverhuur.

bellen

In november 2009 ging de gemeenteraad uiteindelijk in meerderheid akkoord met een amendement van de PvdA voor de instelling van een huurteam. Bijzonder is wel dat deze club nu goede sier maakt met het huurteam, terwijl ze eerdere voorstellen altijd heeft geblokkeerd. Zelfs nog in juni 2009, toen SP, GroenLinks, D66 en Leefbaar Utrecht een identiek voorstel indienden. Enfin, het is voor elkaar, zullen we maar zeggen.

De SP wenst het huurteam heel veel succes bij haar werk en is heel benieuwd naar de ervaringen die mensen opdoen in hun contacten met het team.

Laat het ons weten door een telefoontje naar 030-2861184 of een email.

U bent hier