h

30 november: openbare avond Palestina en de Nederlandse politiek

29 november 2010

30 november: openbare avond Palestina en de Nederlandse politiek

Op 30 november organiseren U4P (Utrecht voor Palestina) en de SP een openbare bijeenkomst ter versterking van de solidariteit met de Palestijnen. Het thema van deze avond is 'Palestina en de Nederlandse politiek'. In het Louis Hartlooper Complex zullen sprekers vertellen over hun ervaringen in Palestijnse gebieden en zal er gediscussieerd worden over over acties die nu en in de toekomst in Utrecht plaatsvinden.

Flyer 30 november 2010 Op 29 november is het de internationale dag van de solidariteit met de Palestijnen. Het is dan 63 jaar geleden dat de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties stemde over Resolutie 181, waarbij Palestina werd opgeslpitst in een Joodse en een Arabische staat. Sindsdien heeft Israël zich ontwikkeld tot een gewelddadige, door het Westen gesteunde, militaire mogendheid. De Palestijnen zijn teruggedrongen in kleine, door Israël gecontroleerde gebieden. Israël heeft Palestina van de kaart geveegd en de rechten van de Palestijnse bevolking worden dagelijks geschonden.

Nederland en de EU laten dit gebeuren. In de regeringsverklaring van het kabinet Rutte staat dat 'Nederland verder wil investeren in de band met de staat Israël'. De PVV ziet helemaal geen plaats voor een Palestijnse staat. Veel Nederlanders hebben ernstige bezwaren tegen dit beleid. Ook internationaal groeit het verzet.

Daarom organiseren U4P en de SP op 30 november een openbare bijeenkomst ter versterking van de solidariteit met de Palestijnen.

De buitenlandwoordvoerder van de SP in de Tweede Kamer Harry van Bommel zal de avond inleiden. Verschillende deelnemers aan U4P geven een beeld van hun recente ervaringen in de Palestijnse gebieden en er zal gediscussieerd worden over acties die nu en in de toekomst in plaatsvinden.

  • Datum:     Dinsdag 30 november
  • Locatie:    Louis Hartlooper Complex
  • Adres:      Tolsteegbrug 1, Utrecht
  • Aanvang: 20.00 uur, zaal open 19.30 uur

Toegang gratis

U bent hier