h

Internationale Zaken

7 maart 2022

Onze Ali te gast bij Zzzzzondag!

Op 6 maart was onze raadskandidaat Ali van der Hoeff (90) te gast in de talkshow ZZZZZondag! Voor ongezouten commentaar kan je altijd bij haar terecht, evenals een haarscherpe politieke blik.

Lees verder
25 november 2019

Oproep SP in grote steden: Stop woekerhuren, stop CETA

De SP-fracties in de vier grote steden doen via een pamflet een oproep aan de Tweede Kamer om niet in te stemmen met het omstreden handelsverdrag CETA.  Zo moet worden voorkomen dat beleggers vrij spel krijgen om woekerhuren te vragen, waardoor wonen in de grote stad onbetaalbaar wordt.

In december wordt het CETA-verdrag in stemming gebracht in de Tweede Kamer. Het verdrag is een regelrechte aanval op de lokale democratie en betaalbaar wonen in de grote steden. Het grote geld krijgt vanaf dan vrij spel om de strijd aan te binden met lokale maatregelen om woekerhuren in te dammen.

Lees verder
19 mei 2018

SP steunt oproep tegen uitzetting naar Afghanistan: doe mee met actie op 27 mei

In het weekend van 25 t/m 27 mei organiseert een tiental mensen- en kinderrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Defence for Children, door het hele land actiebijeenkomsten om te protesteren tegen de gedwongen uitzettingen van uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers. Daaronder bevinden zich ook veel gezinnen met kinderen. Ook loopt er momenteel een petitie die je kunt tekenen.

Lees verder
7 november 2015

Samen knokken zodat iedereen zich welkom voelt

Foto: SP

Vandaag, één dag voor de manifestatie van de anti-islambeweging Pegida, verzamelden zich een paar honderd demonstraten zich in het Hogelandsepark bij de Biltstraat om een  krachtig tegengeluid te laten horen. De manifestatie was georganiseerd door Utrecht Bekent Kleur, waarbij naast vluchtelingenorganisaties en kerken ook de SP, PvdA en GroenLinks zich hebben aangesloten. Ook de jongeren van ROOD waren aanwezig. De boodschap: vluchtelingen welkom, geen mens is illegaal.

Lees verder
31 oktober 2015

Bijeenkomst: 8 november Sharon Gesthuizen over vluchtelingen

Foto: SP.nl

Zondag 8 november komt kandidaat-partijvoorzitter Sharon Gesthuizen naar Utrecht voor een bijeenkomst over vluchtelingen. Sharon heeft zich de afgelopen jaren als Kamerlid ingezet voor de vluchtelingen. Op de bijeenkomst zal onder andere besproken worden hoe de massale vluchtelingenstroom op gang is gekomen en wat dit nu voor Nederland betekent.

Lees verder
12 oktober 2015

Ook SP slaat alarm tegen TTIP

Foto: SP

Ruim 7.000 mensen hebben afgelopen zaterdag in Amsterdam gedemonstreerd tegen het omstreden handelsverdrag TTIP. De demonstratie is georganiseerd door onder andere Milieudefensie, FNV, Greenpeace en Foodwatch. Ook de SP was aanwezig om haar onvrede over dit verdrag tussen Europa en de VS te tonen.

Lees verder
9 oktober 2015

Kom morgen naar de TTIP-demonstratie in Amsterdam!

Foto: Hans Verschoor

Donderdag en vrijdag stond de SP tijdens de ochtendspits op Utrecht Centraal om op te roepen voor de TTIP-demonstratie van morgen. De EU en de VS onderhandelen over een ingrijpend handelsakkoord genaamd TTIP. Het grootbedrijf krijgt in het verdrag vrij baan, ten koste van de democratie. De SP vindt TTIP geen handelsverdrag maar een wurgakkoord.

Lees verder
26 augustus 2015

14 september: bijeenkomst met Harry van Bommel over IS

Foto: SP

Op maandag 14 september organiseert ROOD, jong in de SP, in het Utrechtse partijpand een themabijeenkomst over IS. Spreker is SP-Tweede-kamerlid Harry van Bommel.

Lees verder
17 juni 2015

Debat 25 juni: is TTIP Gezond?

Foto: Wemos

De Nederlandse maatschappelijke organisaties Wemos, UAEM, TNI en SOMO organiseren op donderdag 25 juni 2015 van 19:30 tot 22:00 in Utrecht (Domplein 3) een debat over TTIP en gezondheid.

Specialisten van onder andere Institute Tropical Medicine en AstraZeneca gaan met Fred Teeven (VVD, woordvoerder handel) en Bas Eickhout (GroenLinks, Europarlementariër) in gesprek over de gevolgen van TTIP op gezondheid. De twee thema’s zijn ‘TTIP en medicijnen’ en TTIP en voedsel’.

Eén van de sprekers is senior onderzoeker Erik Wesselius, SP-kandidaat voor het Europees Parlement in 2014. Wesselius richtte in 1997 samen met drie anderen Corporate Europe Observatory op; een organisatie die zich inzet om de invloed van de lobby van het bedrijfsleven op Europese besluitvorming bloot te leggen.

Lees verder
11 februari 2015

SP Utrecht: Solidariteit met de Grieken

Foto: GGW / Συγκεντρωση Συμπαραστασης Στην Dam Square Στο Αμστερνταμ

Zondag 15 februari betuigen mensen in heel Europa, van Helsinki tot Lissabon en van Edinburgh tot Nicosia, hun solidariteit met het Griekse volk en voeren actie tegen de chantage door de Europese Unie tegen de democratisch gekozen SYRIZA-regering.

Lees verder

Pagina's

U bent hier