h

Samen knokken zodat iedereen zich welkom voelt

7 november 2015

Samen knokken zodat iedereen zich welkom voelt

Foto: SP

Vandaag, één dag voor de manifestatie van de anti-islambeweging Pegida, verzamelden zich een paar honderd demonstraten zich in het Hogelandsepark bij de Biltstraat om een  krachtig tegengeluid te laten horen. De manifestatie was georganiseerd door Utrecht Bekent Kleur, waarbij naast vluchtelingenorganisaties en kerken ook de SP, PvdA en GroenLinks zich hebben aangesloten. Ook de jongeren van ROOD waren aanwezig. De boodschap: vluchtelingen welkom, geen mens is illegaal.

Dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend: de protesten tegen de opvang van vluchtelingen worden luider en grimmiger. SP-raadslid Michel Eggermont ging hier tijdens zijn toespraak vanmiddag op in. Hij gaf aan dat jarenlang afbraakbeleid door de politiek op het gebied van o.a. zorg en wonen daar debet aan is en dat we ons daar keihard tegen moeten blijven verzetten: “In de argumenten die je hoort klinkt de frustratie door van jarenlange afbraak van de zorg, van het tekort aan woningen met een redelijke huur. Het zijn terechte frustraties. Politici die deze argumenten gebruiken zijn hypocriet. Ze zijn mede verantwoordelijk voor de afbraak. Voor ons moet het het signaal zijn om met dubbele energie te knokken tegen deze afbraak. Te knokken voor voldoende betaalbare woningen voor iedereen, te knokken voor goede zorg”

Foto: SP

Ook dienen we onze verantwoordelijkheid te nemen waar het gaat om het gevoel van onveiligheid dat bij veel mensen heerst: “Het wordt veiliger door vluchtelingen de mogelijkheden te geven om zich thuis te voelen, door zinvol bezig te kunnen zijn, door de taal te leren. Daarnaast is het belangrijk om goede geestelijke zorg te bieden. Door kinderen en volwassenen die trauma’s hebben opgelopen te behandelen.”, aldus Eggermont.

Hij is blij met de inzet van de gemeente Utrecht voor de opvang van vluchtelingen en die van vele vrijwilligers om hen welkom te heten.

Tot slot benadrukte hij het grote verschil tussen de islam en het islamisme. Pegida en de PVV stellen dat echter gelijk aan elkaar. Islamisme is een extremistische politieke stroming die we niet mogen verzwijgen en politiek dienen te bestrijden. Eggermont: “Bestrijden door een alternatief te bieden dat uitgaat van menselijke waardigheid en solidariteit.”

Foto: SP

Reacties

Beste SP Utrcht,

Complimenten aan de lokale SP afdeling in Utrecht voor deze actieve inzet.

Samen met de 'burgerlijke PGB ongehoorzaamheid' vanuit de SP in Maastricht en het terugdraaien van de ridicule 'boetes bij vergissingen door uitkeringsgerechtigden' dankzij de Amsterdamse SP, lijken er heel langzaamaan soms weer te waarderen protesten vanuit een OOIT spraakmakende SP te vernemen. Nu de vele andere lokale afdelingen nog en voorts de leiding van de huidige Socialistische Partij. Veel woedende burgers voor wie de PVV geen optie is, wachten met smacht op een SP koersherziening dan wel een nieuwe politieke organisatie op de linkerflank van de huidige SP ( https://tinyurl.com/nwqqo4z ).

P.S.: als ik trouwens een waarschuwing vanuit een vermeend Brits defensierapport mag geloven, is de huidige vluchtelingestroom wellicht slechts een klein testje voor wat mogelijk nog komen gaat ( https://tinyurl.com/otw3p53 ) ?!?

Met sociale groet,
EJB.

Reactie toevoegen

U bent hier