h

SP steunt oproep tegen uitzetting naar Afghanistan: doe mee met actie op 27 mei

19 mei 2018

SP steunt oproep tegen uitzetting naar Afghanistan: doe mee met actie op 27 mei

In het weekend van 25 t/m 27 mei organiseert een tiental mensen- en kinderrechtenorganisaties, waaronder Amnesty International en Defence for Children, door het hele land actiebijeenkomsten om te protesteren tegen de gedwongen uitzettingen van uitgeprocedeerde Afghaanse asielzoekers. Daaronder bevinden zich ook veel gezinnen met kinderen. Ook loopt er momenteel een petitie die je kunt tekenen.

De organisaties roepen met de acties de regering dringend op onmiddellijk te stoppen met deze uitzettingen totdat de situatie in Afghanistan weer veilig is. Zolang bloedige conflicten, aanslagen en grove mensenrechtenschendingen blijven voortduren is niemand zijn leven of vrijheid zeker. Gedwongen terugkeer is onmenselijk en in strijd met het vluchtelingenrecht.     

In Utrecht vindt deze actie plaats op zondag 27 mei om 15.00 uur op het Domplein.  

De SP, die zich hier bij monde van Jasper van Dijk in de Tweede Kamer al langer sterk voor maakt, steunt de acties dan ook van harte en roept iedereen op om zich op 27 mei aan te sluiten bij de actiebijeenkomst op het Domplein. En teken daarnaast ook de petitie!

#stuurzenietterug

Reactie toevoegen

U bent hier