h

Grote opkomst nieuwe ledendag

9 januari 2011

Grote opkomst nieuwe ledendag

Afgelopen week was er weer een nieuwe-ledenavond bij de SP in Utrecht. Zo'n 25 mensen trotseerden het slechte weer en kwamen samen in het Milieucentrum aan de Oude Gracht om meer te weten over wat de SP zoal doet in Utrecht.

Er werden van allerlei onderwerpen besproken. ZO werd er gesproken over de economische en sociale situatie in Nederland. Wat opviel was dat veel van de aanwezige mensen vertelden dat ze zien hoe de kloof tussen verschillende groepen mensen vergroot is in de laatste jaren. Tussen rijk en arm, jong en oud, mensen met een hoge opleiding en een lage opleiding en ga zo maar door.  Een van de aanwezige mensen stelde: "Wat is er conservatief als je voor gelijkheid bent en vind dat je voor elkaar moet zorgen?"

Wat duidelijk werd deze avond is dat de SP op zoek is naar oplossingen en dat ze open staan voor linkse samenwerking om dit land en deze stad socialer en beter te maken.

U bent hier