h

SP Utrecht lanceert campagne 'Red de zorg'

21 april 2011

SP Utrecht lanceert campagne 'Red de zorg'

De SP Utrecht lanceert vandaag haar campagne 'Red de Zorg'. Het doel van deze actie is het stoppen van de bezuinigingen op ouderen, zieken en gehandicapten. Het bestuur van Utrecht wil de komende jaren met name de toch al magere zorg in Utrecht nog verder uitkleden.

SP-Gemeenteraadslid Nicole van Gemert: "De laatste jaren is de kwaliteit van de zorg al achteruit gehold. Meer bezuinigingen betekent de nekslag voor mensen die hard hulp nodig hebben." De SP wil dat er niet bezuinigd wordt over de ruggen van kwetsbare groepen en dat mensen de zorg krijgen waar ze recht op hebben.

Kijk voor meer informatie ook op onze Red de zorg campagnesite!

Al jaren heeft Utrecht het geld afgeroomd dat ze krijgt uit Den Haag voor maatschappelijke ondersteuning (de WMO). Toch wil het college van Utrecht dit jaar de eigen bijdrage op noodzakelijke hulp verhogen, zelfs voor zeer lage inkomens. Daarnaast moet er nog meer bezuinigd worden op de thuiszorg en wordt vervoer voor ouderen, zieken en gehandicapten duurder. "Het is te bizar voor woorden om te zien dat er geld genoeg is voor prestigeprojecten, zoals een megabibliotheek en een muziekpaleis, maar dat er op zorg bezuinigd moet worden", aldus Nicole van Gemert "De etalage van de stad is blijkbaar belangrijker dan de bewoners."

De SP eist van dit college dat mensen de zorg krijgen waar zij recht op hebben, zonder financiƫle drempels en zonder alle verantwoordelijkheid bij vrienden en familie te leggen. Want afhankelijk zijn van zorg is geen keuze, waar mensen voor gestraft moeten worden.

Tijdens de campagne zal de SP via flyers en posters voorlichting geven over de op handen zijnde veranderingen en een luisterend oor bieden voor mensen die de dupe zijn van het beleid. Ook zal de SP proberen zoveel mogelijk handtekeningen op te halen in de wijken en op internet. In de gemeenteraad zal Van Gemert verschillende voorstellen doen om de klappen op te vangen. Uiteraard kunnen Utrechters het hele jaar door terecht bij het Meldpunt Zorg Utrecht.

U bent hier