h

28 mei: manifestatie "Stop kaalslag gemeentes"

23 mei 2011

28 mei: manifestatie "Stop kaalslag gemeentes"

Met het bestuursakkoord wil het Rijk met de gemeentes afspraken maken over de aanpak van de werkloosheid, de armoedebestrijding en het aan werk helpen van arbeidsgehandicapten. Maar ook over de zorg voor verstandelijk gehandicapten, mensen met een psychiatrische aandoening en dementerende ouderen. Veel van deze taken wil het kabinet overdragen aan de gemeentes. Maar die krijgen daar aanzienlijk minder geld voor. Het kabinet schuift hiermee 2 miljard bezuinigingen door naar de gemeentes.

Om een krachtig protest te laten horen tegen deze rampzalige plannen organiseert de SP, samen met de PvdA en GroenLinks, op zaterdag 28 mei een manifestatie op het plein voor het stadhuis. Sprekers namens de SP zijn Sadet Karabulut en Nicole van Gemert. De manifestatie wordt gesteund door o.a. WSW-Raad Utrecht, FNV Bondgenoten, Kliƫntenraad SoZaWe Utrecht, Clientenbelang Utrecht, ANBO en ABVAKABO.

Wil je je stem laten horen tegen de absurde plannen van het kabinet? Kom dan op zaterdag 28 mei van 13.00 tot 15.00 uur naar het plein voor het stadhuis!

Flyer manifestatie 28 mei

U bent hier