h

SP-actie 'RED DE ZORG' loopt als een trein

8 juni 2011

SP-actie 'RED DE ZORG' loopt als een trein

Rode jasjes, petitielijsten, 'RED DE ZORG'-flyers en -posters. Overal in de stad zijn actieve SP-ers nog steeds volop bezig handtekeningen te verzamelen tegen de bezuinigingsmaatregelen in de Utrechtse zorg. Op 26 mei ging een meerderheid van de gemeenteraad akkoord met een invoering van een eigen bijdrage voor hulpmiddelen en het duurder maken van vervoer, ook voor chronisch zieken en gehandicapten met lage inkomens. De SP wil dit alsnog van tafel hebben en gaat dus onverminderd door met actievoeren.

Juist nu lijkt de ernst van de maatregelen bij velen echt goed door te dringen, zeker nu ook nog landelijk de PGB's op de tocht komen te staan: mensen zijn massaal bereid de 'RED DE ZORG' petitie te ondertekenen. Inmiddels zijn het er al duizenden die getekend hebben.

Alleen al afgelopen zaterdag in de kraam op de Oudegracht kregen we in een paar uurtjes tijd meer dan 800 handtekeningen binnen. Bijzonder goed loopt het ook op de diverse wijkmarkten en bij de buurtacties. Steeds meer SP-ers melden zich aan om mee te helpen of komen spontaan bij acties opdagen.

 Cindy van Rooijen

Er liggen nog meer acties in het verschiet. Deze komen allemaal in de agenda op de website te staan. Dus heb je zin om ook mee te doen, meld je aan op utrecht@sp.nl of bel 030-2960098 of kijk in de agenda en bel de contactpersoon die bij de actie vermeld staat.

U bent hier