h

Huurteam hervat spreekuur

12 september 2011

Huurteam hervat spreekuur

Het Utrechtse Huurteam heeft de spreekuren hervat. In juni nam de gemeenteraad (voor de tweede keer) een voorstel aan waarmee de financiering van het team werd geregeld. De SP heeft zich hier jarenlang sterk voor gemaakt.

Kamerbewoners kunnen op dinsdag, woensdag en donderdag tussen 13.00 en 17.00 uur binnenlopen bij het spreekuur als zij denken dat hun huur te hoog is. Het huurteam kijkt vervolgens wat de huurprijs op basis van de wet- en regelgeving maximaal mag zijn en helpt de huurder bij de procedure om een lagere huur te bedingen. Het kan dan gaan om een gesprek met de huisbaas of het starten van een procedure bij de huurcommissie.

De hulp van het huurteam is gratis. Aanmelden kan via www.huurteam-utrecht.nl en het spreekuur wordt gehouden aan de Heidelberglaan 11.

U bent hier