h

Woensdag 7 september: bewonersavond Bibliotheek Vleuten

1 september 2011

Woensdag 7 september: bewonersavond Bibliotheek Vleuten

Op woensdag 7 september organiseert de SP in de Schakel in Vleuten een avond over de plannen van de gemeente met de bibliotheek aan het Dorpsplein. Het stadsbestuur wil van de bibliotheek een onbemande vestiging maken en de collectie met de helft verkleinen.

De SP is het daar niet mee eens en heeft de afgelopen weken op diverse plekken in Vleuten aan de inwoners gevraagd wat zij ervan vinden. Inmiddels zijn er ruim 400 steunbetuigingen binnengekomen bij de SP.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "De respons uit Vleuten is echt overweldigend. Veel mensen hebben ook aangegeven dat ze willen helpen bij het vervolg van de actie. En dat is hard nodig. Binnenkort beslist de gemeenteraad wat er met de bieb gaat gebeuren. Die stapel handtekeningen is dan natuurlijk prachtig, maar voor die tijd zullen ook de andere partijen ervan overtuigd moeten worden dat Vleuten dit een slecht plan vindt."

Op 7 september wil de SP met de bewoners bespreken hoe dat het beste kan gebeuren. Aanvang 20.00 uur. De deur van de Schakel staat open vanaf 19.30 uur.

Intussen blijft alle steun aan de actie welkom. De SP gaat de komende weken gewoon door met het inzamelen van steunbetuigingen.

U kunt ook zelf de enquête invullen, of kosteloos een bericht sturen naar Antwoordnummer 52762, 3502 WH Utrecht.

U bent hier