h

Manifestatie 'armoede werkt niet' op 10 december

22 november 2011

Manifestatie 'armoede werkt niet' op 10 december

De SP organiseert 10 december samen met de PvdA, de Abvakabo, de Bijstandsbond, Landelijke Cliëntenraad, Platform Verontruste Ouders, Walk of Shame, Rekening Retour, Terug naar de Bossen en anderen de manifestatie 'Armoede werkt niet'.

SP-Kamerlid Sadet Karabulut: "De plannen van de regering zijn desastreus en moeten tegen gehouden worden. Als je een beperking hebt, wordt je gepakt. We moeten samen een vuist te maken tegen de forse bezuiniging op mensen met een beperking!"

De manifestatie 'Armoede werkt niet' wordt voor de tweede keer gehouden. De eerste manifestatie werd door ruim 1500 mensen bezocht en was een opmaat naar groeiend verzet. In de maanden erop kwam er steeds meer verzet tegen de maatregelen voor ontmanteling van de sociale werkplaatsen, met als resultaat dat de gemeenten juni 2011 massaal de plannen van de regering afwezen.

Karabulut: "Dat was de eerste klap, maar de nekslag moet nog komen. Deze tweede manifestatie heeft als doel om al de maatregelen die mensen die niets hebben treffen, aan de kaak te stellen en het verzet verder te verbreden. Kom allemaal dus!"

Meer informatie over aanmelden, het programma en de maatregelen zijn te vinden op de site van www.armoedewerktniet.nl.

Wil je meereizen vanuit Utrecht? Geef je dan op door een email te sturen naar utrecht@sp.nl

Zie ook:

U bent hier