h

ROOD Utrecht roept rechtbank op sociaal te zijn

18 januari 2012

ROOD Utrecht roept rechtbank op sociaal te zijn

Beveiligers van de rechtbank in Utrecht schrokken vandaag van de uitspraak 'Doe effe sociaal!' op de oprit van het gerechtsgebouw. ROOD Utrecht, de jongerentak van de SP, roept de rechtbank hiermee op te denken aan hun stakende schoonmaakpersoneel. Wie vindt dat ROOD zelf asociaal is door gebouwen te bekladden, kan gerustgesteld worden. De uitspraak is gezet in stoepkrijt.

Vanaf vandaag siert de uitspraak 'Doe effe sociaal!' de rechtbank in Utrecht. ROOD, jong in de SP, roept hiermee de rechtbank op zich aan uitspraken die zij een dag eerder deden te houden. Toen was er een grote demonstratie van stakende schoonmakers. Het schoonmaakpersoneel voelt zich namelijk bestolen door schoonmaakbedrijf VLS. Zo krijgen zij onder andere bij ziekte niet vanaf dag één uitbetaald. De schoonmakers vinden dat de rechtbank hierbij ook blaam treft: zij kunnen immers eisen dat de schoonmakers wel op een nette manier worden behandeld en dat hun niet langer onrecht binnen de rechtbank wordt aangedaan.

ROOD, jong in de SP, steunt de stakende schoonmakers. Roan Kompagne, contactpersoon van ROOD Utrecht legt uit: "Gisteren gaf de facility manager van de rechtbank aan dat hij de situatie van het schoonmaakpersoneel wilt onderzoeken en verbeteren. Met deze actie roepen wij de rechtbank op niet alleen sociaal te praten, maar het ook vooral te doen!"

Voor wie bang is dat de jongeren van de SP zelf niet sociaal zijn omdat ze openbare gebouwen bekladden; wees niet bang. Het gaat hier om krijtspray; dit zal na enkele dagen door (het nu toch erg natte) weer vanzelf verdwijnen. Aan een bezorgde beveiliger van de rechtbank zijn telefoonnummers en een e-mailadres verstrekt. Mocht de uitspraak niet vanzelf verdwijnen, dan komt ROOD het zelf schoonmaken. "Dat is geen probleem en wel zo sociaal," aldus Kompagne.

U bent hier