h

SP is woedend over inzet stakingsbrekers

19 januari 2012

SP is woedend over inzet stakingsbrekers

De SP heeft in Utrecht woedend gereageerd op het bericht dat er stakingsbrekers ingezet worden bij de schoonmaak van de trams. Ook bij de trams hebben schoonmakers het werk neergelegd om samen met duizenden collega's actie te voeren voor meer loon en minder werkdruk. De SP heeft mondelinge vragen ingediend bij de gemeente, die medeverantwoordelijk is voor het tramvervoer.

Omdat staken een grondrecht is eisen de socialisten dat de gemeente dit recht van de schoonmakers respecteert. "Het inzetten van stakingsbrekers is verboden.", aldus Michel Eggermont, raadslid voor de SP. "Maar de gemeente loopt hiermee ook het risico meer acties uit te lokken. Straks rijden de trams helemaal niet meer."

De SP reageert hiermee op berichten van FNV Bondgenoten, waaruit blijkt dat er een uitzendbureau ingehuurd is om de trams alsnog schoon te maken. De gemeente Utrecht is samen met een aantal andere gemeenten verantwoordelijk voor het exploiteren van de trams. Eggermont: "Deze werknemers voeren een dappere strijd voor meer loon en respect. Ik wil weten waarom Utrecht niet in gaat op de eisen en probeert het stakingsrecht te ondermijnen."

U bent hier