h

Weg met de stadsbus?!

4 april 2012

Weg met de stadsbus?!

Eind maart maakten het Bestuur Regio Utrecht (BRU) en de gemeente Utrecht flinke bezuinigingen op het busnetwerk bekend. Een deel van de GVU-buslijnen sneuvelt, andere routes worden ingekort of verlegd. De dienstregeling in de avonden en op zondagochtend worden gehalveerd en de routeprijs gaat in 2013 omhoog. Dit betekent minder bus voor meer geld.

Voor de SP is deze kaalslag op het Utrechtse stadsvervoer onacceptabel! Het openbaar vervoer is voor veel inwoners de belangrijkste wijze van vervoer. Veel ouderen die langs de getroffen routes wonen zijn de dupe. Het wegbezuinigen van bussen leidt bovendien tot extra autoverkeer en meer vervuiling in de stad.

Wij staan hierin niet alleen, zo bleek afgelopen week uit alle steunbetuigingen die wij ontvingen uit Hoograven en Lunetten. De vele reacties op DNU en Ons Utrecht bevestigen dit beeld.

Wij voeren actie tegen een uitgekleed busvervoer en roepen daarbij uw hulp in! Kijk op onze actiesite hoe u mee kunt doen.

U bent hier