h

25 september: Manifestatie Thuiszorg

11 september 2012

25 september: Manifestatie Thuiszorg

Dinsdag 25 september is het de landelijke Dag van de Thuiszorg. Op die datum organiseert 'Wij zijn de Thuiszorg Utrecht' van 13.00 -15.00 uur een manifestatie op het Stadhuisplein voor de hoofdingang van het gemeentehuis.

Ondanks twee dit jaar aangenomen wetten Kant/Leijten gaat het nog steeds niet goed met de thuiszorg. De gevolgen van de markwerking en de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (WMO) zijn nog steeds dagelijks voelbaar voor de huishoudelijke zorgmedewerkers en voor hun cliënten.

Wij bieden die middag ook een petitie aan met handtekeningen aan de gemeente Utrecht. Hiermee roepen wij op om een kostendekkend tarief te betalen en zorgvuldig om te gaan met indicaties. De petitie staat online op de site van de ABVAKABO. Teken hem hier en vraag iedereen die je kent dit ook te doen!

FNV-Amsterdam_20120908_Roemer_500

Gonnie Oosterbaan in gesprek met Emile Roemer en Paul Ulenbelt. Beiden hebben de petitie al ondertekend.
Foto: Dejo Overdijk.

Ben jij werkzaam als huishoudelijke medewerker?

Heb je ook het gevoel dat het waardevolle werk dat jij dag in dag uit doet niet wordt gewaardeerd, niet door de politiek, niet door de gemeente en ook niet door jouw werkgever?

Heb jij moeten inleveren aan scholing, aan werkoverleg, aan salaris?

Is het elke dag weer spannend om te ontdekken hoeveel kilometer je die dag moet fietsen, niet wetend wat je zal aantreffen bij je cliënt?

Zie je vaak dat het niet goed gaat bij een cliënt en voel je je machteloos omdat je je hart en ogen moet uitschakelen? Ervaar je dat je functie wordt uitgehold en je geen werkzekerheid meer hebt?

Of wil je de thuiszorgmedewerkers en de cliënten gewoon een hart onder de riem steken?

Kom dan naar de Manifestatie op 25 september! Vraag cliënten, collega's, mantelzorgers, familie en vrienden mee.

DAG VAN DE THUISZORGMEDEWERKER

  • DAG:              dinsdag 25 september
  • LOCATIE:      Stadhuisplein UTRECHT
  • TIJD:             13.00 - 15.00 uur

SP-ers helpen al mee om handtekeningen op te halen. Wil jij dat ook? Je kunt ze downloaden en uitprinten of aanvragen bij:

ABVAKABO FNV, Oudenoord 170, 3513 EV Utrecht
E-mail: atukker@abvakabo.nl / tel.: 079 3536766

U bent hier