h

Herstelplan De Utrechtse Spelen: € 72 subsidie per bezoeker

18 oktober 2012

Herstelplan De Utrechtse Spelen: € 72 subsidie per bezoeker

Met verbazing heeft de Utrechtse SP-fractie kennis genomen van de aangepaste begroting van het  in moeilijkheden geraakte theatergezelschap "De Utrechtse Spelen" (DUS). Er is geen post onvoorzien en bij reguliere voorstellingen moet er  72 subsidie per bezoeker bij om de kas de komende 4 jaar te laten kloppen.

Dat blijkt uit de bijlage (bladzijde 8) bij de commissiebrief die de gemeenteraad vorige week ontving, over het herstelplan voor DUS.

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Een volslagen absurd bedrag wat mij betreft. En dan glashard als conclusie opschrijven dat het een haalbaar plan is, zoals in de externe toetsing staat. Op andermans portemonnee kan ik ook tot een haalbaar plan komen. Tegelijkertijd wordt er bezuinigd op speeltuinen, bibliotheken, voorzieningen voor mensen met een beperking en niet te vergeten allerlei kleinere culturele instellingen. Niet uit te leggen."

Het steekt de SP dat steeds wordt verwezen naar het belang van DUS voor de viering van de Vrede van Utrecht en het binnenhalen van de titel Culturele Hoofdstad van Europa, als het herstelplan wordt bepleit.

Schipper: "Die titel is heilig verklaard en dan speelt geld blijkbaar geen rol. Wanneer worden de andere partijen eindelijk eens wakker uit die roze droom. Laten we eerst maar eens de basisvoorzieningen in de lucht houden. Dat is al lastig zat. Wij zijn helemaal niet uit op een faillissement van DUS, maar niet ten koste van alles. "

Op 24 oktober wordt in de commissie Mens en Samenleving gesproken over de cultuurbegroting. In aanloop daarnaartoe heeft de SP vragen opgestuurd aan het college over het herstelplan voor DUS.

U bent hier