h

SP: Overlast Amsterdamsestraatweg nu aanpakken

19 februari 2013

SP: Overlast Amsterdamsestraatweg nu aanpakken

Illegale coffeeshops en gokhallen, 24-uurscafe's, wildplassen, braken, nachtelijke herrie, intimidatie van buurtbewoners. Het is inmiddels de dagelijkse praktijk aan de Amsterdamsestraatweg tussen het spoor en de Jasmijnstraat-Violenstraat. De buurt is het letterlijk spuugzat. De SP wil dat het college alles op alles zet om deze ellende aan te pakken en heeft schriftelijke vragen gesteld.


Bijzettafeltje

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "De afgelopen twee jaar zijn er op dat stukje steeds meer winkels en café's gekomen die dag en nacht open zijn. Aan de voorkant is er dan misschien niet veel te zien, maar achterin wordt 's nachts achter gesloten deuren gedeald en gegokt. De buurt heeft na afloop de shit. Dit soort dingen wordt nooit uit zichzelf beter, dus is het de hoogste tijd om nu in te grijpen."

De panden waarom het gaat zijn met naam en toenaam bekend bij wijkbureau en politie. Het stoort de bewoners dat ze daar nauwelijks gehoor vinden voor hun klachten. Diverse mensen kregen zelfs het advies om maar te verhuizen.


Spuugzat

Schipper: "Dat kan natuurlijk absoluut niet. Wat voor signaal geef je dan aan die mensen? In het weekend van 16 februari is na twee invallen weliswaar een van de betrokken panden gesloten, maar op 22 februari mag deze 'winkel' gewoon weer open. Slappe hap. Er is veel meer aan de hand. De bewoners kunnen dat precies vertellen. De burgemeester moet hier bovenop zitten en heel stevig ingrijpen."


When you gotta go, you gotta go

U bent hier