h

Hou het Wolvenplein open!

20 april 2013

Hou het Wolvenplein open!

Vandaag voerden het gevangenispersoneel en de SP Utrecht actie tegen de sluiting van de oudste nog in gebruik zijnde gevangenis van Nederland: Wolvenplein. De sluiting maakt onderdeel uit van 'het afbraakplan' van staatssecretaris Teeven, dat volgens het personeel en de SP een bedreiging vormt voor de veiligheid van Nederland.

Samen met SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman riep het personeel iedereen op om zich ook uit te spreken tegen het afbraakplan en op donderdag 25 april naar de landelijke demonstratie op het Malieveld in Den Haag te komen.

Een meerderheid van de Utrechtse gemeenteraad heeft vandaag tijdens een rondleiding in de gevangenis aangegeven dat ook zij vinden dat Wolvenplein open moet blijven.

Meer informatie over de achtergrond van de actie vind je hier.

Foto's: CC-BY-NC-ND 3.0 NL, Vincent Wijlhuizen

Spandoeken bij gevangenis Wolvenplein Gevangenis Wolvenplein gekraakt Het gevangenispersoneel voert actie voor het openhouden van Wolvenplein SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman spreekt met het gevangenispersoneel Diverse media waren aanwezig om het gevangenispersoneel te interviewen Een gevangenismedewerker spreekt Nine Kooiman wordt met een cadeau door het gevangenispersoneel bedankt voor haar steun SP Tweede Kamerlid Nine Kooiman spreekt het actievoerende gevangenispersoneel toe

U bent hier