h

Reactienota OV 2014 vol vaagheden, geen herstel buslijnen 1 en 6

25 april 2013

Reactienota OV 2014 vol vaagheden, geen herstel buslijnen 1 en 6

De SP is ronduit teleurgesteld over de reactienota van het Bestuur Regio Utrecht (BRU) op de vele klachten over de bus in Utrecht. Er is botweg vastgehouden aan bezuinigen door lijnen te schrappen, in plaats van bijvoorbeeld ook te kijken naar frequenties waarmee de wijken Hoograven, Lunetten en Lombok goed kunnen worden bediend.

362 emails, 14 brieven en 1900 handtekeningen ten spijt, komt het BRU niet verder dan vaagheden over de lijnvoering in Utrecht Zuid en verbeteringen van de servicelijnen 14 en 15. Lijn 1 komt niet terug in Lunetten. Ook de door de bewoners zeer gewenste terugkeer van lijn 6 in Hoograven en lijn 14 in Lombok komt er niet. De onlogische omlegging van de lijnen 3 en 4 in Oost blijft onverkort staan.

SP-woordvoerder OV Michel Eggermont: "Voor de zoveelste keer blijkt dat het BRU volkomen met de rug naar de mensen toe staat. Men noemt de reacties waardevol, maar doet er niets anders mee dan bijvoorbeeld een vage opdracht aan de vervoerder om delen van Hoograven een directere verbinding met Utrecht Centraal te geven. Daar kunnen mensen toch niets mee?"

Voor de servicebusjes van lijn 14 en 15 gaat het BRU zoeken naar een "logischer begin-/eindpunt, met aansluiting op hoogfrequent busvervoer." Alle servicebusjes zouden inmiddels toegankelijk zijn voor iedereen.

Eggermont: "Dat is dus absoluut niet zo, zoals wethouder Lintmeijer kortgeleden nog erkende. Ik nodig de ambtenaren van het BRU van harte uit een keer zelf de proef op de som te komen nemen. Ik regel wel een kinderwagen."

Wat de SP betreft komt de zeggenschap over de dienstregeling van de stadsbus terug naar de gemeente Utrecht, zodat de bewoners zelf kunnen kiezen welke partij hun belangen op dat gebied het best behartigt. De SP blijft zich in ieder geval vol inzetten voor goed en toegankelijk openbaar vervoer in alle wijken.

Reacties

Tom, waar ben je precies tegen? Tegen de verslechtering die door het BRU is ingevoerd, of tegen het terugdraaien van de verslechtering?

U bent hier