h

Bestuur SP Utrecht draagt Nicole van Gemert voor als lijsttrekker

22 juni 2013

Bestuur SP Utrecht draagt Nicole van Gemert voor als lijsttrekker

 

Het bestuur van de SP-afdeling Utrecht draagt Nicole van Gemert voor als lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen in maart 2014.

"Het bestuur ziet in Nicole de beste persoon op de juiste plek. Ze heeft het lef om het stadsbestuur op te schudden en de wil om Utrecht socialer te maken. Nicole is een sterk debater en heeft een groot hart voor de zorg. Ze wil de stad vergroenen en bouwen aan mooiere wijken. De keuze voor Van Gemert past bij de ambitie die wij voor maart volgend jaar hebben: de SP wil de grootste partij van Utrecht worden," zegt Tim Schipper namens het bestuur van de SP-Utrecht.

Van Gemert is op dit moment raadslid voor de SP en daarnaast directeur van stichting Bont voor Dieren. Van Gemert: "Ik ben dankbaar voor het vertrouwen dat het bestuur in mij stelt. Als raadslid heb ik gezien hoe de huidige coalitie de thuiszorg heeft verwaarloosd en de voorzieningen in de buurt steeds verder heeft afgebroken. Het imago van Utrecht als linkse stad is door de zittende coalitie verkwanseld. Het is tijd voor nieuwe energie en sociale politiek: ik draag daar graag aan bij."

Huidig fractievoorzitter Tim Schipper is trots dat Van Gemert de lijst voor de volgende verkiezingen wil aanvoeren. "Nicole en ik werken als een geoliede machine. Ze is sterk in het debat en geworteld onder de Utrechters. Nicole straalt precies uit waar de SP-Utrecht op dit moment voor staat. We zijn positief, volwassen en klaar om onze mooie stad te gaan besturen. Na bijna zeven jaar de fractie te hebben geleid wordt het tijd om het stokje over te dragen en ik ben blij dat Nicole daartoe bereid is."

De leden van de SP-afdeling in Utrecht zullen op woensdagavond 10 juli beslissen over het lijsttrekkerschap voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart 2014. Tegenkandidaten voor het lijsttrekkerschap kunnen zich de komende weken nog melden bij het afdelingsbestuur.

Na het vaststellen van de lijsttrekker op 10 juli gaat de kandidatencommissie aan de slag met het opstellen van de rest van de kandidatenlijst. De volledige lijst wordt in het najaar door de leden vastgesteld.

 

U bent hier