h

College laat de oren hangen naar prestigeprojecten

3 oktober 2013

College laat de oren hangen naar prestigeprojecten

Nicole van GemertFoto: Sander van Oorspronk

Tijdens de algemene beschouwingen in de Raad heeft lijsttrekker Nicole van Gemert het college verweten slechts te geven om de buitenkant van de stad. Van Gemert: "De bouw van de miljoenenkostende Megabieb waar niemand op zit te wachten, wordt de Utrechtse JSF".

Waar het college daadkrachtige beslissingen neemt als het gaat om prestigeprojecten als het Muziekpaleis en het Stadskantoor, onttrekt zij zich van elke verantwoordelijkheid als het gaat om de sociale woningbouw, de thuiszorg en het welzijnswerk. Vanwege de keuze voor aanbestedingen op deze terreinen geeft de gemeente de regie uit handen. Bij zorgen van onze inwoners over het welzijnswerk of over de massa-ontslagen in de thuiszorg, geeft het college steevast aan "daar gaan wij niet over".

De SP heeft schoon genoeg van deze houding en vraagt het college om keuzes te maken voor de Utrechtse bevolking, in plaats van de stad te laten besturen door Cório, NS en de Jaarbeurs.

De SP zal de komende weken ook zelf met voorstellen komen en opnieuw inzetten op hervorming van de lokale lasten en het instellen van een solidariteitsfonds.

Lees de volledige tekst hier.

U bent hier