h

SP slaat alarm over dramatische cijfers bieb Vleuten

22 oktober 2013

SP slaat alarm over dramatische cijfers bieb Vleuten

In één jaar tijd een teruggang van 7% in de bezoekerscijfers en een daling van 40% in het aantal uitleningen bij de bibliotheek Vleuten.

Aanleiding genoeg voor de SP om alarm te slaan bij verantwoordelijk wethouder Kreijkamp (D66). Deze dramatische cijfers lijken een rechtstreeks gevolg te zijn van het zogeheten 'Moderniseringsplan', waarbij de collectie werd gehalveerd en de bibliothecaris verdween.

20111015 Glasbak2011: Vleuten in actie voor de bieb

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Ik ben niet verbaasd over deze ontwikkeling, gezien de grote lege plekken in de boekenkasten, wel zeer verontrust. De cijfers lijken een bevestiging van onze voorspelling destijds dat er met de maatregelen een sterfhuis gecreëerd zou worden. Op deze manier holt de boel hard achteruit. Ik ben benieuwd wat de wethouder ertegen denkt te doen."

20110928 500 steunbetuigingen voor de bieb in vleuten_sml2011: honderden handtekeningen uit Vleuten

Schipper wil ook weten waarom de wethouder de afspraak niet is nagekomen om een half jaar na de invoering van de maatregelen een evaluatie te houden met het actiecomité 'Bieb in de Buurt', dat samen met de SP in 2011 ruim 700 handtekeningen ophaalde in Vleuten voor behoud van de bieb. "In eerste instantie was het college helemaal vergeten de plannen in de inspraak te gooien. Nu dit weer. Het lijkt wel of de mening van de Vleutenaren totaal niet boeit", aldus Schipper.

Wat de SP betreft worden de maatregelen teruggedraaid. De raadsfractie zal hiervoor geld opnemen in haar tegenbegroting.

Lees hier de schriftelijke vragen van de SP.

U bent hier