h

College volgt SP: regie gemeente bij raamprostitutie

3 december 2013

College volgt SP: regie gemeente bij raamprostitutie

De gemeente moet de regie pakken bij het reguleren van de raamprostitutie in Utrecht en zorgen voor veilige en betaalbare werkplekken. Dat zei de SP in juni 2013, toen burgemeester Wolfsen de vergunningen had ingetrokken. Een half jaar later heeft het college dit idee omarmd en stelt regels op om uitbuiting en mensenhandel te voorkomen.

SP-raadslid Michel Eggermont is blij met dit succes: "Ons idee uit juni is voor 90% overgenomen door het college. Wat ons betreft zetten we ook de laatste stap en neemt de gemeente zelf het initiatief om de huisvesting te regelen, al zou dat een paar centen kosten. Als je het overlaat aan marktpartijen duurt het allemaal onnodig lang. Nu snel door naar de uitvoering en daarbij de vrouwen goed betrekken."

U bent hier