h

Raadsvragen SP over opzeggen tijdelijke huur Marshalllaan (update)

3 december 2013

Raadsvragen SP over opzeggen tijdelijke huur Marshalllaan (update)

De SP heeft in de raadsvergadering van 3 december vragen gesteld over de opzegging van de tijdelijke huurcontracten bij 18 appartementen aan de Marshalllaan. De bewoners moeten per 1 maart 2014 vertrekken, terwijl ze eerder zwart op wit hadden gekregen te mogen blijven tot de sloop van de flats. Daarop is nog geen enkel zicht.

De tijdelijke huurders moeten plaatsmaken voor bewoners uit Kanaleneiland Zuid, die een wisselwoning krijgen tijdens de renovatie van corporatie Portaal.

De Marshalllaan in het midden van 'Eiland 8'

SP-fractievoorzitter Tim Schipper: "Fantastisch dat er in Kanaleneiland Zuid gerenoveerd wordt. Nieuw sanitair, isolatie, liften, ziet er prima uit. Er zijn echter ook afspraken met de tijdelijke bewoners van Eiland 8, namelijk dat ze kunnen blijven tot de sloop. Die mensen hebben ook rechten. Zometeen staan er 50 man op straat. Deze concurrentie tussen groepen bewoners toont eens te meer aan dat er gewoon te weinig betaalbare huurwoningen zijn."

Schipper gaat binnenkort uitgebreidere schriftelijke vragen stellen, als hij de huurcontracten van de bewoners binnen heeft: ?In november hebben we een klein huis-aan-huisonderzoekje gedaan. Het lijkt erop dat sommige tijdelijke huurders meer betalen dan de laatste reguliere bewoners en dat mag niet.?

De tijdelijke bewoners van de Marshalllaan hebben inmiddels een actiecomité opgericht.

Lees hier de vragen van de SP

Update:
Het college is niet van plan een vinger uit te steken voor de herhuisvesting van de tijdelijke bewoners van Eiland 8, ondanks het afwijken van de eerdere afspraken over de duur van de bewoning. Wethouder Lintmeijer (hij verving de zieke portefeuillehouder Isabella) noemde 3 maanden 'een redelijke termijn' om een andere kamer of woning te vinden in Utrecht.

Schipper: "Ik weet nu in ieder geval zeker dat de wethouder zelf nooit heeft geprobeerd in Utrecht een kamer te vinden. Hiermee worden de toch al geringe rechten van tijdelijke huurders nog verder uitgehold. De SP zal de bewoners voluit steunen in hun verdere acties."

U bent hier