h

SP: ‘College en Careyn brengen ouderenzorg in Utrecht in acuut gevaar’

12 december 2013

SP: ‘College en Careyn brengen ouderenzorg in Utrecht in acuut gevaar’

Volgens SP-lijsttrekker Nicole van Gemert dreigt er acuut gevaar voor de kwaliteit van de ouderenzorg in Utrecht nu zorginstelling Careyn heeft besloten om duizend personeelsleden te ontslaan. ‘Het kabinet van PvdA en VVD bezuinigt keihard op de zorg. Verzorgings- en verpleeghuizen moeten dicht terwijl óók de thuiszorg wordt afgebroken. Hoe denkt de gemeente Utrecht de zorg voor onze ouderen nog te kunnen leveren?’

Van Gemert wil snel met het college in debat om de afbraak van de zorg te bespreken. ‘Careyn wil verzorgingshuizen sluiten, lonen verlagen en personeel ontslaan, terwijl het management aan de top zich verrijkt met riante salarissen. De gemeente is en blijft verantwoordelijk voor goede zorg, en die verantwoordelijkheid moet de wethouder gebruiken om Careyn een halt toe te roepen. De ouderenzorg in Utrecht verkeert in acuut gevaar en dat reken ik Careyn, maar ook de gemeente aan.’

De SP maakt zich vooral zorgen over de bewoners van de verpleeghuizen die in Utrecht gesloten worden. Zij verkeren in grote onzekerheid en hebben niet de middelen om goed voor zichzelf op te komen. De wethouder moet de regie en de verantwoordelijkheid pakken voor de inwoners in Utrecht. Van Gemert vindt dat de wethouder de zaken al te lang op z’n beloop laat door enkel te wijzen naar de bezuinigingen vanuit het Rijk: “Het welzijn van alle Utrechters is wel degelijk een gemeentelijke verantwoordelijkheid. De wethouder moet onmiddellijk met Careyn om de tafel om de situatie te bespreken.”

 

 

Reacties

Zorgcentrum tuindorp Oost behoort ook tot de uitverkoren lotgenoten!

@W. van Lunteren

Het klopt helemaal wat u zegt. Helaas zijn bewoners en personeel van Zorgcentrum Tuindorp Oost hiervan ook al de dupe.

Dank voor uw toevoeging.

Lies Schmidt
SP Utrecht

Helemaal gelijk. Verzorging in verpleeghuizen Careyn stad Utrecht is nu al een drama wegens structurele onderbezetting vast personeel en gebruik slecht ingewerkte uitzendkrachten. Dit is een management probleem waar personeel en inwoners de dupe van zijn. Wanneer neemt de gemeenteraad actie?

Helemaal gelijk. Verzorging in verpleeghuizen Careyn stad Utrecht is nu al een drama wegens structurele onderbezetting vast personeel en gebruik slecht ingewerkte uitzendkrachten. Dit is een management probleem waar personeel en inwoners de dupe van zijn. Wanneer neemt de gemeenteraad actie?

Reactie toevoegen

U bent hier