h

SP vraagt aandacht voor einde van de thuiszorg in Utrecht

27 februari 2014

SP vraagt aandacht voor einde van de thuiszorg in Utrecht

Door het vervangen van de huishoudelijke zorg door een schoonmaakdienst komt er een einde aan de thuiszorg zoals we die kennen in Utrecht. De Utrechtse SP vroeg vanmiddag aandacht voor de afbraak van de zorg in Utrecht met een ludieke actie, die plaatsvond voorafgaand aan de raadscommissievergadering in het stadhuis.

Thuiszorg wordt schoonmaak: SP-ers poetsen sociale gezicht thuiszorg weg

SP-ers 'poetsen' sociale gezicht thuiszorg weg

Om het einde van de huishoudelijke zorg in beeld te brengen werd stukje bij beetje de thuiszorg 'weggepoetst'. Met schoonmaaksponsjes werden de  thuiszorgmedewerkers vervangen door schoonmakers.

De SP vraagt de aandacht van PvdA-wethouder Hans Spigt voor de onzekerheid waarin thuiszorgmedewerkers en hun cliënten zich bevinden.

Wethouder Everhardt komt langs en neemt noodkreet thuiszorg van Gonnie Oosterbaan in ontvangst

SP-lijsttrekker Nicole van Gemert: "Met de nieuwe plannen krijgen mensen die huishoudelijke hulp nodig hebben nog maar anderhalf uur een schoonmaker in huis, in plaats van een opgeleide thuiszorgmedewerker die verder kijkt dan de vaatdoek. Dit betekent nog meer massaontslagen in de thuiszorg en leidt ertoe dat bijvoorbeeld eenzaamheid, beginnende dementie en psychosociale klachten niet meer gesignaleerd worden. Onacceptabel."

Lijsttrekker Nicole van Gemert in actie

De bezuinigingen in de Utrechtse zorg gaan verder dan de thuiszorg. Ook op de dagbesteding en verpleeghuizen wordt bezuinigd. Van Gemert roept het stadsbestuur op het kille beleid vanuit het Rijk niet één op één door te voeren in Utrecht, maar geld bij te leggen als dat nodig is. 

Vanavond organiseren Wij zijn de Thuiszorg Utrecht samen met FNV in Beweging, Lokaal FNV Utrecht en Abvakabo FNV een debat over onder meer de afbraak van de zorg in Utrecht. Het debat begint om 20:00 u en vindt plaats in het Protestants Landelijk Dienstencentrum op de Joseph Haydnlaan 2a.

Reacties

Ik vond het op 27 februari j.l. een stap in de goede richting om als actief SP lid het einde van de huishoudelijke zorg in beeld te brengen. Stukje bij beetje hebben we de thuiszorg 'weggepoetst'. Met schoonmaaksponsjes werden de thuiszorgmedewerkers vervangen door schoonmakers.

Reactie toevoegen

U bent hier