h

SP: Wethouder traineerde tijdelijke vergunning raamprostitutie

13 februari 2014

SP: Wethouder traineerde tijdelijke vergunning raamprostitutie

Zeven maanden nadat de SP tevergeefs de suggestie deed om met een ontheffing van het bestemmingsplan tijdelijke werkplekken voor raamprostitutie te creëren is het college ook zo ver.

In juli 2013 was het kan niet, mag niet. Nu blijkt ‘ik wil niet’ de reden dat in juli 2013 de SP met een kluitje in het riet werd gestuurd. In de raadsvergadering van 13 februari riep SP-raadslid Michel Eggermont wethouder Isabella (PvdA) ter verantwoording.

In zijn beantwoording schoof Isabella de zwarte piet keihard door naar zijn ambtenaren, die het wetstechnische deel toelichtten en de burgemeester, die destijds de politieke beantwoording voor zijn rekening nam.

Michel Eggermont: “Zeven maanden zijn verloren gegaan door deze houding. De raad is gewoon fout geïnformeerd. De raamprostituees gedupeerd. Je moet maar durven om dat bij je ambtenaren neer te leggen. Heel bizar.”

Uiteindelijk gebeurt er nu precies wat de SP de hele tijd al bepleitte, namelijk gemeentelijke regie over de raamprostitutie in Utrecht. Eggermont: “Prima resultaat natuurlijk, maar met onnodige vertraging door het college en dat is zuur.”

Lees hier de vragen van Eggermont
Lees hier het artikel op nu.nl

Reacties

Complimenten aan de SP dat de partij,kennelijk als enige,werkelijk begaan is met het lot van alle verjaagde prostituees!
Daadwerkelijk sociaal zijn is kennelijk alleen voorbehouden aan de SP!
En dát is spijtig voor Utrecht

Verbaasd over het standpunt van de SP: is prostitutie geen mensenhandel.
Nog verbaasder over reactie op de nieuwe werkplaats;dit ligt MIDDEN in de woonwijk overvecht.Zijn jullie hier nu voor?!?
Graag reactie

Reactie toevoegen

U bent hier