h

Emile Roemer: “SP toe aan meebesturen in de vier grote steden”

15 maart 2014

Emile Roemer: “SP toe aan meebesturen in de vier grote steden”

 
20140315_Emile Roemer op de Stadhuisbrug 
De SP is eraan toe om na de raadsverkiezingen ook in de grote steden aan de knoppen te zitten. We hebben bewezen in Arnhem, Groningen, Nijmegen en Eindhoven dat we het kunnen. Dat was de boodschap van Emile Roemer tijdens zijn bezoek op 15 maart aan Utrecht. Hieronder het verslag van een mooi feestje.

De Neude was het vertrekpunt, ook voor zo’n 100 skaters, die zich samen met ROOD en de buurt inzetten voor terugkeer van skatepark ‘The Yard’ bij Dichterswijk. Emile gaf het startschot voor een rally, dwars door de stad naar de eigenaar van het terrein, de NS.

20140315_Emile geeft startsein voor skatersrally naar NS-kantoor

Voor een uitgebreid verslag met fraaie foto's van de skatersactie van vanmiddag, zie DUIC

Bij onze kraam op de Stadhuisbrug nam hij alle tijd om voorbijgangers te spreken en vaak, heel vaak op de foto te gaan. Gehoord: “Ik vind dat je het zo goed doet… ik draag je een heel warm hart toe” en “Goed als de SP in het college komt.”

20140315_Emile in gesprek met voorbijganger

De respons van Emile: “De huidige standaardpartijen hebben het lelijk laten liggen. Ik hoop dat we straks groot genoeg zijn en dat ze ons het college in stemmen.”

En zo is het. We pakken de handschoen graag op, Emile!

Roemer sloot zijn bezoek aan de stad af in zorgcentrum Tuindorp-Oost dat door de kabinetsplannen met sluiting wordt bedreigd. Daar werd hij warm onthaald met koffie en gebak. 

Emile ging in gesprek met de bewoners. Een vrouw van in de negentig legde Emile haarfijn uit welke veranderingen in de zorg de afgelopen decennia hebben plaatsgevonden. Emile en zij waren het roerend met elkaar eens dat het huidige zorgbeleid afbraakbeleid is. Verder heeft Emile gesproken met de Ondernemingsraad over de sluiting van het verzorgingshuis en met het verplegend personeel. 

20140315_Emile op bezoek in verzorgingshuis De Lichtkring

Bekijk hier het verslag van de NOS, met een heel terecht compliment voor al onze vrijwilligers die zich ‘wekenlang de benen onder hun gat uit lopen in de campagne’, in de woorden van Emile.

Foto's: Sander van Oorspronk

Reacties

Ik hoop echt dat de sp landelijk nu een doorbraak krijgt.

Kan ik ook ergens het bezoek gisteren van Emile aan Zorgcentrum Tuindorp-Oost op de site terugvinden??!!

Reactie toevoegen

U bent hier