h

Trappen Rabobrug dichterbij na uitspraak RvS

31 mei 2014

Trappen Rabobrug dichterbij na uitspraak RvS

Niet Hoog Catharijne BV, maar Prorail is de partij waarmee de gemeente aan tafel moet als het gaat om de aanleg van trappen naar de perrons op de Rabobrug. Dat blijkt uit de uitspraak van de Raad van State van 28 mei. Met schriftelijke vragen aan het college dringt de SP opnieuw aan op spoedige realisatie van deze extra ontsluiting van het Centraal Station. 

Al in 2012 kreeg SP-fractievoorzitter Tim Schipper unanieme steun van de raad voor een motie om de trappen meteen bij de bouw aan te leggen.

In 2013 werd in het bestemmingsplan voor de brug een zogeheten afwijkingsbevoegdheid van het college vastgelegd, waarin staat dat de trappen er mogen komen als de veiligheid in het geding is.

Hoog Catharijne BV ging tegen dat bestemmingsplan in beroep, omdat het strijdig zou zijn met de afspraak dat alles en iedereen alleen maar door HC het station zou mogen betreden of verlaten. 

Schipper: "Op vrijwel alle punten is het beroep verworpen. Prima nieuws natuurlijk en een kans voor open doel om door te pakken, zeker nu Prorail aangeeft problemen te voorzien met de capaciteit van de roltrappen en liften naar de stationshal. Zo snel mogelijk aan tafel met Prorail en de boel regelen dus."

Ook voor de schriftelijke vragen kreeg de SP wederom unanieme steun uit de raad.

Reactie toevoegen

U bent hier