h

Oudegeinlaan: wethouder fluit Portaal terug

29 augustus 2014

Oudegeinlaan: wethouder fluit Portaal terug

Naar aanleiding van vragen van SP-fractievoorzitter Tim Schipper heeft wethouder Jansen woningbouwcorporatie Portaal in een brief op de vingers getikt over haar handelwijze in het complex Oudegeinlaan (Hoograven). Het college gaat niet akkoord met het ‘opknippen’ van het complex in een sloopdeel en een renovatiedeel. Portaal moet komen met een integraal plan, waarbij bewoners optimaal gebruik kunnen maken van doorschuifmogelijkheden, zodat ook gezinnen met lage inkomens in de buurt kunnen blijven wonen.

Schipper is tevreden over deze stap van de wethouder, al lijkt het nieuws nog niet te zijn doorgedrongen tot het gebiedsmanagement van Portaal. “Deze week nog gaf Portaal aan gewoon door te gaan met de voorbereidingen voor een draagvlakmeting voor het sloopdeel. Daar kan natuurlijk geen sprake meer van zijn.”

Bewonersvereniging BehOudegein strijdt al jaren voor fatsoenlijk onderhoud van het complex, waar vele gezinnen met minimuminkomens wonen en die gehecht zijn aan de buurt. Nieuwbouw betekent straks huren van rond de € 750 per maand, oftewel gedwongen verhuizen voor vele bewoners. 

BehOudegein houdt op 15 september een bewonersavond in Wijkbureau Zuid om de nieuwste ontwikkelingen aan de buurt voor te leggen. Eis blijft afzien van sloop en starten met groot onderhoud.

Schipper: “De bewoners mogen niet de dupe worden van jarenlang wanbeleid door Portaal. Ze kunnen blijven rekenen op de steun van de SP in hun strijd voor betaalbare huren in een goed onderhouden buurt.”

Reactie toevoegen

U bent hier