h

Wethouder Jansen: Visplateau Zuilen mag blijven

25 september 2014

Wethouder Jansen: Visplateau Zuilen mag blijven

Gisteren berichtte het AD Utrecht dat het visplateau bij het Nijenrodeplatsoen aan de Vecht weer weg moest omdat het niet in lijn zou zijn met het huidige bestemmingsplan. Dit tot onvrede van de buurtbewoners en SP-wethouder Paulus Jansen.

Door het gras en de steile wand was het water slecht bereikbaar. Het ging dan ook mis toen twee jaar geleden een bejaarde man tijdens het vissen met zijn scootmobiel in het water was gevallen. Gelukkig konden omstanders de man op tijd uit het water halen. De buurtbewoners kwamen daarop in actie en hebben door middel van een handtekeningactie om een visplateau gevraagd. In eerste instantie vond de gemeente het plan te duur, maar toen de bewoners zelf met een goedkopere oplossing kwamen, is het plateau er alsnog gekomen.

SP-wethouder Paulus Jansen heeft, nadat hij het verhaal in de krant had gelezen, toegezegd dat het visplateau mag blijven. “Er is een ambtelijke fout gemaakt. Het plateau bestaat uit een aantal tegels en een simpele reling, welke binnen de gemeentelijke groenvoorzieningen past, en daarmee ook in de bestemmingsplannen. Het gebruik van een dergelijke veilige recreatieplaats voor ouderen en gehandicapten moet juist worden aangemoedigd.”, aldus Jansen.

Reactie toevoegen

U bent hier