h

Opening meldpunt leerlingenvervoer

3 november 2014

Opening meldpunt leerlingenvervoer

Bezorgde ouders hebben, samen met de SP, het meldpunt leerlingenvervoer geopend. De laatste weken zijn er veel klachten binnengekomen over Klomp groepsvervoer. Uit onderzoek van de gemeente blijkt dat de eerste twee schooldagen van dit jaar 48 kinderen niet of te laat op om ze naar het speciaal onderwijs te brengen. De SP krijgt signalen dat dit niet alleen een ‘opstartprobleem’ is, zoals het door de woordvoerder van Klomp werd genoemd, maar vaker voorkomt.

Naast dat kinderen niet of te laat opgehaald worden zijn er ook veel klachten over de onbereikbaarheid van de vervoerder, en het feit dat het niet van tevoren bekend is met welke chauffeur de kinderen mee rijden. Ook zijn er signalen dat de veiligheid van de bussen niet op orde is. SP-raadslid Vincent Wijlhuizen: ‘Dit lijken misschien kleine dingen, maar juist voor deze groep kwetsbare kinderen is regelmaat en duidelijkheid van groot belang. Ouders en kinderen zijn afhankelijk van leerlingenvervoer, dus dat moet goed geregeld zijn.”

Leerlingen die gebruik maken van het leerlingenvervoer zijn vaak vanwege een lichamelijke, verstandelijke of zintuiglijke functiebeperking niet in staat om zelfstandig of met begeleiding met het openbaar vervoer te reizen.

De SP in Utrecht stelde eerder al schriftelijke vragen aan het college over de misstanden. De gemeente en Klomp laten weten maatregelen genomen te hebben. De SP wil samen met de ouders in kaart brengen of de problemen inderdaad opgelost zijn en kijken waar nog verbeterpunten liggen.

  • Meld uw ervaringen, klachten of mening HIER

Reacties

gemeentes denken alleen aan goedkope vervoerders
klomp denkt alleen maar aan hoe meer busjes laten rijden voor zo weinig mogelijk geld.
ze vergeten een ding deze speciale kinderen zitten niet op deze scholen voor hun plezier, ze hebben helaas wat en diegene die hun op school begeleiden moeten jaren aan studie doen en blijven updaten van hun kennis en elke boeren lul zonder diploma's en verstand van kinderen laten ze op de bus rijden SCHANDE!!!!

Reactie toevoegen

U bent hier