h

1 Voor OV: Tegenbegroting 2013

18 november 2013

1 Voor OV: Tegenbegroting 2013

In onze tegenbegroting van november 2013 'Het Eerlijke Verhaal' (bladzijde 6, punt 10) pleit de SP er opnieuw voor om waar mogelijk de vanaf vorig jaar opgeheven stadsbuslijnen terug te laten keren. En dit zullen we ook doen in ons verkiezingsprogramma voor de raadsverkiezingen in maart 2014!

Nog dagelijks horen we de verhalen van Utrechtse inwoners die de dupe zijn geworden van de verdwenen, ingekorte en verlegde buslijnen. Reizigers zijn veel langer onderweg en moeten daarvoor meer betalen, mensen moeten langer lopen naar de dichtstbijzijnde bushalte, de servicebusjes zijn nog steeds slecht toegankelijk voor rolstoelen, kinderwagens en buggy’s. Een flinke groep ouderen komt om die redenen steeds minder vaak de deur uit.

Wij willen de buslijnen terug en dat kan ook! De SP reserveert er € 2 miljoen per jaar voor. Dat kan makkelijk als we bijvoorbeeld afzien van de bouw van de Bieb++, Haagse en Brusselse lobbyreisjes schrappen, bezuinigen op de raadsvergoedingen en de lokale lasten hervormen. En dan blijft er ook nog genoeg over voor andere zaken waar de Utrechters écht wat aan hebben.

Bovendien zullen we druk op het college van B&W blijven zetten om ook de provincie haar verantwoordelijkheid te nemen als die straks het Openbaar Vervoer in handen krijgt.

Samen met u blijft de SP 1 voor OV!


Een terugblik op reacties en onze acties uit 2012 en 2013 vindt u HIER.

 

Reactie toevoegen

U bent hier